lørdag den 5. januar 2013

Hallonsorbet

 
 
 

Antal: 4-6 personer

Ingredienser:

2 dl vatten
2 dl strösocker
500 gram hallon
3 msk citronsaft

Arbetsbeskrivning:

1. Koka upp vatten och socker i en kastrull intill sockret har löst sig. Låt små koka 2-3 minuter.

2. Låt sockerlagen svalna i kylskåp 1 ½ -2 timmar.

3. Mixa hallonen i en blender tillsammans med den kylda sockerlagen och citronsaften.

4. Sila av för att få bort kärnorna.

5. Kör i glassmaskin 1 timmas tid.

6. Häll upp i en glassburk och frys 6 - 24 timmar. Beroende på hur snabbt du vill äta den samt konsistens. Kyler du den ordentligt ned ett dygn så låt den stå framme i rumstemperatur ca 15 min innan du skedar upp sorbetkulor.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar