onsdag den 16. januar 2013

Broccolisoppa med getostkräm


Broccolisoppa med getost och äpple. Den får sin fina färg ifrån broccolin och rucolan. Om soppan blir för tjock så späd med mer hönsbuljong eller grönsaksbuljong beroende på vad du själv vill använda.

Antal: 2 personer

Ingredienser:

300 - 350 g bakpotatis
½ gul lök, grovhackad
1 st vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
5 dl vatten
1-2 msk med grönsaksbuljong eller hönsbuljong (har använt flytande men går lika bra med tärning).
250 g fryst broccoli
1 dl rucola, grovhackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Getostkräm:

50 g getost
½ äpple, skalat och hackat i små bitar

Tillbehör:

Ett gott bröd

Arbetsbeskrivning:

1. Skala och skiva potatisen, lök och vitlök. Fräs det i olja i en kastrull ca 1 min. Tillsätt vatten och buljongen. Låt koka under lock 10 minuter.

2. Rör ned broccoli. Låt koka ytterligare 2 minuter. Tillsätt rucola och mixa soppan slät eller kör i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Och för tillbaka i kastrullen och värm upp.

3. Mosa getosten. Rör till en slät kräm.

4. Skala och skär äpplet i små tärningar och blanda ned i osten.

5. Servera soppan med en klick getostkräm och bröd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar