Antal: 1 liten glasburk
Ingredienser:
4 st ananasskivor på burk, använd 170 gram
1 ½ dl ananasjuice
1 äpple, skalat, urkärnat och delat ned i små tärningar
1 päron, skalat, urkärnat och delat ned i små bitar
½ vaniljstång
½ tsk kanel
2 st hela nejlikor
1 kryddmått med chiliflingor
30 g mörk choklad
1 dl syltsocker
Arbetsbeskrivning:
1. Skala, kärna ur och dela ned äpple och päron i små bitar.
2. Dela ned ananasen i små bitar, och sedan lägg all frukt i en kastrull.
3. Dela vaniljstången och ta ur vaniljen, lägg allt i kastrullen.
4. Tillsätt de övriga kryddorna och juicen allt utom syltsocker och den mörka chokladen.
5. Låt det småkoka ca 5-7 minuter, rör om ibland.
6. Blanda sedan ned syltsocker och låt småkoka ytterligare 6-7 minuter, rör om.
7. Ta av från värmen och tillsätt den mörka chokladen, rör ned tills den är smält.
8. Häll upp i rengjorda glasburkar. Förvara i kylskåp.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar