søndag den 20. januar 2013

Linguine med musslor och vitlöksräkor

Linguine är smala pastaband som kan ersättas med tunn spaghetti.
 
 
Antal: 4 personer
 
Ingredienser:
 
500 g linguinepasta, gärna hemmagjord
1 kg blåmusslor
1 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
200 g marinerade vitlöksräkor, marinera själv eller köp ifrån fiskehandeln.
2 st knippor med bladpersilja
1 röd chili
½ dl olivolja
1 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ citron om så önskas
 
Arbetsbeskrivning:
 
1. Skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta öppna musslor som inte stänger sig när man knackar dem i bänken.
 
2. Finhacka schalottenlök, vitlök och bladpersilja. Kärna ur, skär bort de vita innerväggarna och finhacka chilin.
 
3. Fräs lök, vitlök, de marinerade vitlöksräkorna och chili i oljan i en gryta 2–3 min.
 
4. Tillsätt vatten, vin, salt, peppar och persilja och låt koka upp.
 
5. Tillsätt musslorna och sjud ca 5 min under lock. Kasta bort musslor som inte öppnat sig.
 
6. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten.
 
7. Servera musslorna genast med nykokt pasta, citronklyftor och bröd.


1 kommentar:

  1. Åh så gott det ser ut - och jag som älskar musslor. Det äter vi ganska ofta, och Udi gör en italiensk variant med massor av persilja.

    SvarSlet