Italienskt ugnsbakat bröd toppat med örter.
Ingredienser:
1 påse kronjäst för matbröd
17 dl vetemjöl
1 liter vatten
½ dl olivolja
1 tsk salt
Garnering:
½ dl olivolja
½ dl vatten
1 msk flingsalt
1 dl svarta oliver
½ dl soltorkade tomater
färsk basilika krydda
torkad timian om det önskas
Arbetsbeskrivning:
1. Blanda torrjästen i mjölet. Tillsätt olivolja, salt och sist vatten (40
⁰C, lite varmare än fingervarmt).
2. Blanda till en slät deg, degen skall vara ganska lös.
3. Smörj en djup plåt med olivolja och häll upp degen i plåten.
4. Låt jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175
⁰C.
5. Blanda vatten och olivolja, pensla det färdigjästa brödet med blandningen.
6. Tryck små gropar i degen med fingertopparna och sätt oliverna i hålen. Placera ut soltorkade tomater, basilika och timian så att det blir fint fördelat på plåten.
7. Strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar