søndag den 6. januar 2013

Chokladsufflé


Antal: 4 portioner
Ugn: 200 ⁰C

Ingredienser:

3 ägg
1 dl strösocker
125 g mörk choklad
125 g smält smör
1 ½ dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk bakpulver

Arbetsbeskrivning:

1. Vispa ägg och socker pösigt. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen. Rör om så att den smälter.

2. Blanda ner chokladen i äggvispet. Blanda vetemjölet med kakao och bakpulver. Sikta ner mjölet i smeten. Och vänd allt ned i chokladsmeten, vispa inte då du mister fluffigheten.

3. Smöra och sockra små portionsformar à 1 1/2 dl. Fyll dem nästan ända upp till kanten med chokladsmet.

4. Grädda chokladbakelsen mitt i ugnen strax före serveringen, cirka 13 - 16 minuter. De ska vara lite krämiga i mitten.

5. Kan serveras med vaniljglass eller en god syrlig sorbet.

1 kommentar: