søndag den 6. januar 2013
Chokladsufflé
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 ⁰C
Ingredienser:
3 ägg
1 dl strösocker
125 g mörk choklad
125 g smält smör
1 ½ dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
Arbetsbeskrivning:
1. Vispa ägg och socker pösigt. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen. Rör om så att den smälter.
2. Blanda ner chokladen i äggvispet. Blanda vetemjölet med kakao och bakpulver. Sikta ner mjölet i smeten. Och vänd allt ned i chokladsmeten, vispa inte då du mister fluffigheten.
3. Smöra och sockra små portionsformar à 1 1/2 dl. Fyll dem nästan ända upp till kanten med chokladsmet.
4. Grädda chokladbakelsen mitt i ugnen strax före serveringen, cirka 13 - 16 minuter. De ska vara lite krämiga i mitten.
5. Kan serveras med vaniljglass eller en god syrlig sorbet.
Etiketter:
bakpulver,
choklad,
chokladsufflé,
edward's recipe page,
facebook,
hittarecept,
kakao,
mörk,
smält,
smör,
strösocker,
vetemjöl,
ägg
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Wow - det ser riktigt imponerande gott ut!
SvarSlet