En het smaksensation av Indien.
Antal: 4 personer
Ingredienser:
3 st schallotenlök
2 st vitlöksklyftor
6 st medelstora morötter
2 st bakpotatis ca (500 g)
½ röd chili (om du önskar) skall då hackas ned i småbitar och fröna tas ur.
1 tsk hel kummin
1 tsk salt
1 tsk strong curry
1 tsk strösocker
2 tsk mild curry
2 tsk mald koriander
2 msk rapsolja
2 msk koncentrerad hönsbuljong
2 st hel kardemumma (cardamom pods)
10 st torkade curry blad
Arbetsbeskrivning:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovhacka morötter och bakpotatis.
2. Fräs löken, vitlöken och alla kryddor i en kastrull eller gryta tillsammans med oljan, ca 3 min.
3. Häll i vattnet, tillsätt buljongen, koka upp och sjud under lock ca 20 min tills morötterna och potatisen är helt mjuka. Finfördela soppan i matberedare eller med mixerstav. Späd med vatten om du tycker att soppan känns för tjock.
4. Häll tillbaka soppan i kastrullen och värm upp.
5. Servera med bröd.
Tips:
Garnera soppan med persilja eller koriander.
Samt droppa tryffelolja eller chiliolja på soppan.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar