Tillagningstid 35 min + tid för avskylning.
Kan frysas upp till en månad.
Ingredienser:
2 kycklingbröstfiléer à 125 gram, strimlade
½ tsk salt
1 tsk majsstärkelse
2 purjolökar, skivade
1 tsk olja
1½ dl basmatiris
3½ dl vatten
½ dl hönsbuljong
3 msk pressad citron
1 tsk sötningsmedel (exempel honung eller socker)
1 msk soja
2 vitlöksklyftor, pressade
½ tsk chiliflingor
1 tsk sesamolja
2 salladslökar, hackade
Arbetsbeskrivning:
1. Fräs purjolöken i oljan i en kastrull. Tillsätt riset och späd med vattnet. Låt det koka ca 12 min, tills riset är färdigkokt.
2. Blanda buljong, citronsaft, sötningsmedel, soja, vitlök och chiliflingor i en wok eller stor stekpanna. Koka kycklingen i blandningen. Blanda stärkelsen med lite vatten till en redning. Rör ner den och låt allt koka upp under omrörning och sedan koka 6-8 minuter. Rör om då och då under tiden.
3. Häll sesamoljan i kycklingfräset och strö över salladslöken.
4. Lägg upp ris och purjolök på tallrikar. Skeda över kycklingfräset och servera genast.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar