Antal portioner: 4
Pajdeg:
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/4 dl kallt vatten
Fyllning:
350 g köttfärs
smör
1 st purjo, strimlad
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1/2 tsk timjan
1 dl persilja, hackad
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl vatten el. buljong
3 dl ost, riven
1 st ägg, till pensling
salt och peppar
Ugn: 225°C
Arbetsbeskrivning:
1. Mixa smör och vetemjöl till smulor, tillsätt vattnet, arbeta ihop degen och kyl den 1 timme.
2. Kalva ut 2/3 av degen, klä en pajform, nagga botten, vik en al-folieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet 10 min, tag bort folieremsan.
3. Bryn färsen väl och krydda. Stek sen purjon glansig och blanda alla ingredienser till färsen.
4. Fyll pajskalet, kalva ut resten av degen och lägg remsor över. Pensla med ägg, grädda klar 20-30 min
Ingen kommentarer:
Send en kommentar