Potatisklyftorna kan frysas.
Antal personer : 3
Potatisen kan serveras som tillbehör till grillad kyckling eller kallt kött med sallad.
Potatisklyftor:
6 medelstora potatisar, borstade och skurna i vardera 6 klyftor.
4 msk tomatpuré
Pressad saft av en citron
3 tsk mald koriander
2 tsk mald spiskummin
1 tsk chilipulver
2 msk olja
½ tsk salt
Färsk koriander till garnering.
Citrondipp:
1½ dl lättyoghurt
2 msk lätt creme fraiche
2 salladslökar (forårsløg)
Rivet skal och pressad saft av en citron
Salt
2 msk finhackad koriander
Arbetsbeskrivning:
- Värm ugnen till 200°C
- Blanda tomatpurén med kryddor, olja och salt i en skål. Lägg i potatisen och blanda om så potatisklyftorna blir täckta med kryddsåsen.
- Bred ut potatisklyftorna i ett lager i en långpanna. Baka dem i ugnen tills de har blivit mjuka, har fin färg och är frasiga på utsidan, ca 40 min.
- Gör under tiden dippsåsen. Blanda alla ingredienser i en skål och låt den stå i kylskåp tills den ska serveras.
- Lägg upp potatisklyftorna på ett serveringsfat. Gör plats i mitten och ställ skålen med dippsåsen där. Garnerna med koriander.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar