2,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl rågsikt
1 tsk fänkålsfrön, stötta
1 tsk salt
1 dl linfrön
1 msk bikarbonat / natron
5 dl yoghurt naturell
4 msk sirap, mörk
havssalt
Arbetsbeskrivning:
Brödet går utmärkt att frysa.
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter.
2. Blanda alla torra ingredienser utom bikarbonat i en bunke.
3. Rör ut bikarbonaten i yoghurten och rör i sirapen.
4. Blanda yoghurtblandningen med de torra ingredienserna. Rör tills allt är väl blandat.
5. Häll smeten i formen. Grädda brödet på näst nedersta falsen
1 1/2 timme.
6. Ta brödet ur formen. Låt svalna på galler under en handduk.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar