onsdag den 27. marts 2013

Påsksallad med mango, avokado och mozzarella


Antal: 4 personer

Ingredienser:

125 g röda eller gula körsbärstomater
½ mango, mogen
2 st avokado
½ rödlök, skalad och skall skivas i tunna skivor
40 g babyspenat
50 g baby salat-mix
1 pkt cocktailmozzarella eller vanlig mozzarella skivad (à 125 g)
½ dl pumpakärnor
1 krm svartpeppar
en nypa flingsalt
basilika till dekoration

Arbetsbeskrivning:

1. Halvera körsbärstomaterna. Skala och skär mango och avokado i klyftor eller i tärningar. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor.

2. Lägg alla ingredienser på ett serverings fat. Ringla över dressingen.

3. Blanda salt och pumpakärnor och strö över salladen precis innan den skall serveras.

4. Krydda med svartpeppar.

5. Ringla dressingen över salladen innan den skall serveras.

Recept till vinägretten finner du här: Äppel och Ingefärsvinägrett

Tips:

Rosta gärna pumpakärnorna i en stekpanna på medel temperatur tillsammans med lite olja och salt.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar